Beställt.

Hejsan!
Förlåt att uppdateringen varit sämst nu på denna blogg men det är svårt att hålla igång den när det är så mycket annat med skolan och så...
förlåt men det är inte så enkelt..

Nu känns det som att det går mycket mer framåt för mig och Pärla!
Känns som att vi kommer överens mycket bättre och båda litar på varandra.
Nu behöver jag inte godis med mig för att hon ska följa efter mig eller komma till mig då jag ropar på henne, Det känns super duper bra! Att hon har mycket mer respekt för mig!
Igår så bestämde jag mig för att pärla ska få lite variation i hennes outfit så jag beställde ett nytt schabrak från hööks, Bild kommer. Och nästa måndag så lär det bli fler saker. Dock kommer jag att spara det schabraket tills att hon slutat lossa så mycket hår, eller åtminstonde tappar Mindre hår så att det inte blir "förstört" på en gång. Men så det ska bli trevligt ;)

Det rullar på ganska som vanligt för mig och cayenne, Dock börjar det att gå bättre. Har fått rida för Evelina två gånger och det har bara gått bra. Så jag hoppas att det fortsätter så!

Ikväll så ska jag som vanligt fara till Cayenne och det blir väl att bara rida ut ett tag i skritt och trav. Inte så mycket mer komplicerat.


Schabraket jag beställt.

Celina

18/03-2012 ~ Lotus.

Förlåt för dålig uppdatering från min sida, men jag har inte ridit något den senaste veckan nästan och jag har inte någon stor bogglust..

Idag så var det strålande sol, underbart ridväder!
Jag började med att rida på banan lite, Lotus var inte sammarbetsvillig och stannade i varje hörn, sedan då man väl fick fram honom i en trav så skulle han springa hur snabbt som helst!
men tillslut så lugnade han ner sig och sökte sig nedåt med huvudet.
Som avslutning så skrittade jag ut med Alicia och Duell bort mot Gotthard's (uuh, dunno how to spell it..), det gick lite sådär, Lotus höll på att fjanta sig hela vägen dit och skulle takta hela tiden, det var lite irriterande eftersom att det var tänkt att vi bara skulle skritta ut..
På vägen hem så fick Alicia rida först, och då så vart det lite bättre. Men sedan kom det en bil som körde förbi utan att sakta ner farten, så Lotus blev rädd och började bocka och hålla på. Jag fick styr på honom sedan, men då så var han spänd hela vägen hem, irriterande nog..


~ Kålmans Pirat ~

Tänkte berätta lite om denna ponny Kålmans Pirat.
Pirat var min föredetta medryttarponny som om jag hade fortsatt haft honom hade det varit ett år nu.

- jag och mitt ständiga sökande efter en medryttarponny fortsatte varenda dag tills jag såg en annons. Det var om just denna ponny. Och den ponnyn förändrade mitt liv enormt.

Med Pirat kunde jag vara mig själv.
Jag kunde lämna alla bekymmer kvar på marken när jag red honom, som jag inte kunde med andra.
Jag var aldrig orolig över att något skulle hända mig när jag var med han. Med honom var jag trygg. Tryggare än jag någonsin varit förr. Allt som jag och han gått igenom tillsammans har varit något som påverkat resten av mitt liv. Jag kommer aldrig att glömma stunderna då det bara var jag och han, i skogen, galopperandes barbacka. Att få känna den friheten var som att få andas för första gången efter flera år instängd i en låda. Allt vart helt plötsligt perfekt, i skolan gick det bra, hemma gick det bra. Alla pusselbitar bara föll på plats. det känndes bara så himla rätt. Jag klarade mig knappt en vecka utan han. Jag började sakna han så fort vi lämnat stallet.

Men en dag fick jag ett sms.. Då blev jag rädd.. Jag kunnde aldrig någonsin tänka mig att jag inte skulle rida pirat mer. att det var slut. Efter pirats fraktur han fick i sommar så gick det som statistiken på min blogg. Upp och ner. Ibland jätte bra. tills det sjönk. Jätte lågt. Jag skulle inte behövas längre. Pirat skulle börja ridas igen, dock inte av mig. Han skulle börja träna och tävla. Allt i mitt huvud vart stökigt. Jag förstod ingenting. Ska jag inte till pirat mer?

Jag ryser av när jag tänker på smset. Jag får tårar i ögonen då jag tänker på allt jag och han gjort. Jag har fått uppleva så mycket som jag aldrig upplevt förr, och som jag aldrig kommer att få uppleva igen. Men jag ångrar ingenting. Pirat finns fortfarande kvar. Pirat står fortfarande i sin hage i ström äter på sitt hö. Pirat får göra dom saker han tycker om. Men inte med mig. Det är något jag fortfarande inte förstår, Flera,flera månader efteråt. Pirat är verkligen är super ponny. Sofia håglin som äger Pirat, Du betyder guld för mig. att du gett mig chansen att få krama om din ponny varenda söndag, som inte alla får. Det är något som jag verkligen vill tacka dig för. Och alla minnen som vi haft. I söderhamn, både roliga och mindre roliga. Jag tänker på din älskade ponny varje dag. alla steg han tar känns i mitt hjärta. Och jag undrar om det är steg som fortfarande väntar på mig?

Jag älskar dig fortfarande världens bästa ponny. Och jag saknar dig..



Celina

-Lördag-

Hej, idag är det lördag och jag vet inte riktigt vad som kommer att hända idag.
Jag tänkte fara och rida pärla men idag tror jag att jag skippar det.
Jag ska titta runt på datorn på hööks osv. och se om jag hittar några fina saker till pärla.
Ev. något schabrak men också något pannband och någon grimma.
Känns som att jag och hon behöver uppdatera oss lite i stilen.
Och eftersom att Pärla lossar så SJUKT mycket hår så ska jag nog köpa en såndär grå sten ;)
Imorgon så kommer jag och min kompis fara och titta på hopptävling på surf, eftersom att cayenne och nataljé ska tävla. Så det blir en tidig morgon! Och efter det så ska jag fara till pärla. Har ingen aning vad jag ska hitta på men tror att jag ska hålla mig på banan imorgon och kanske hoppa lite grann:)
Hoppas ni får en trevlig dag så ska jag gå ner och äta frukost nu!

Celina

- Voltige och Cayenne3 -

Hej, Nu har jag varit ganska mycket hos pärla och inte bara ridit utan tränat henne mycket från marken.
Det har gått superbra, Ofokuserad till en början för det mesta men det ska vi nog ändra på lite senare! :)
Hon följer mig jättebra nu och hon lyssnar på mig mycket mycket bättre än tidigare!
Idag är det torsag och eftersom att det är teorivecka på SURF så ska jag och min kompis prova på voltige. Dock vet jag inte om vi ska få prova fysiskt men jag tror det.
Efteråt så ska jag rida Cayenne, då kommer vi att kunna vara i ridhuset eftersom att det inte är några lektioner sen.
Det ska bli kul!

Celina

Update.

Hejsan, Dålig update för mig som vanligt. Jag får ta och skärpa mig!
Under detta lov har jag spenderat mycket tid hos min lilla pärla. Underbart mysiga riduter både långa och korta samt mycket mys i hagen. Jag tränade henne och skulle se om hon följde efter mig, hon följde efter mig i nästan alla gångarter! ( Nästan menar jag då med skritt trav och en galoppliknande gångart blandat med typ tölt? )
Så det var riktigt trevligt!
I torsdags var jag hos Cayenne på dagen eftersom att jag skulle rida för Evelina Pettersson, (min ridlärare på tisdagar) Det gick över förväntan måste jag säga! Vi tränade mycket galopp och fattningar, Cayenne var stel till en början med mjuknade efter varje fattning. Känns som att jag lärt känna mer än en sida av henne nu iallafall!
Nu sitter jag här och väntar på min underbara syster som flyttat hem ifrån för en vecka sedan men som kommer att komma hit varannan helg som jag är hos pappa. Dock var hon ute på någon klubb igår så att hon kommer idag istället, sedan ska vi fara och köpa godis som vi inte gjort på ett helt år nu! Mums c:
På söndag ska jag fara till älskade Pärla och jag lär väl rida ut då, och det är fint väder så lär jag hitta ställen att rejsa på! ;] Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg så hör jag av mig på Söndag!
Bjuder på två bilder från veckan, Ha det bra! <3
Lite smått redigerad P.ga mitt brutalt fula ansikte:)

Celina

RSS 2.0